Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την φημολογούμενη
ΑΥΞΗΣΗ του Φ.Π.Α.
Καρπενήσι 01.12.2014
Την Δευτέρα 01 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευρυτανίας για να συζητηθεί το μείζον ζήτημα της αύξησης του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχειακά καταλύματα.
Ως Ένωση Ξενοδόχων ενός ορεινού νομού, όπως είναι η Ευρυτανία, κάθε αύξηση, όχι μόνο στο Φ.Π.Α. αλλά και κάθε είδους, θα επιβαρύνει την ήδη αρνητική και επιβαρυμένη μας κατάσταση.
Το τουριστικό προϊόν της περιοχή μας, αποτελείται σε ποσοστό άνω του 90% από τον εσωτερικό τουρισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η πτώση τόσο στις αφίξεις πελατών όσο και των τιμών χρέωσης των δωματίων μας και του τζίρου των επιχειρήσεων μας, έχει ξεπεράσει το 60%.
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια δε, έχουμε υποστεί αλλεπάλληλες αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη, το Πετρέλαιο Θέρμανσης και Κίνησης, κλπ., με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση, με φόβο κλεισίματος των ξενοδοχείων μας.
Πιστεύουμε ότι το Ξ.Ε.Ε. σε συνεργασία με τους κατά τόπους Συλλόγους Ξενοδόχων, τον Σ.Ε.Τ.Ε. και όλους τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτρέψουμε μια επικείμενη αύξηση του Φ.Π.Α., καθώς και οποιαδήποτε άλλο φόρο τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση και η Τρόικα θέλουν να μας επιβάλλουν με χουντικό καθεστώς.
Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενέργεια αποφασιστεί, ούτος ώστε να αποτρέψουμε, την καταστροφική για τον τουρισμό μας απόφαση της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος Η Γραμματέας

Θεόδωρος Χονδρός Σοφία Φλέγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου