Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΣΟ ΑΓΙΟΣ

Όταν θέλουμε να μιλήσουμε κολακευτικά για έναν άνθρωπο και να εκφράσουμε το πόσο καλός άνθρωπος είναι λέμε <<αυτός είναι ΆΓΙΟΣ άνθρωπος>>.

Μήπως όμως αποκαλώντας άγιο  έναν τίμιο και αγαθό άνθρωπό στην πραγματικότητα τον βρίζουμε και τον λοιδορούμε;;;;;

Αφού τις περισσότερες φορές πίσω από κάποιον που αγιοποίησε η εκκλησία, βρίσκεται ένας φονιάς, ένας εγκληματίας, ένας παιδόφιλος, ένας αιμομίκτης, ένας παιδοκτόνος, μητροκτόνος,  πατροκτόνος, καταστροφέας αρχαίων ναών ,κλέφτης, συλίτης, εγκληματίας Πολέμου, βασανιστής και στην καλύτερη περίπτωση μια πόρνη.




Η εκκλησία τους αγιοποιεί αρκεί στα τελευταία τους να ζητήσουν συγχωρέσει, ή να γίνουν χορηγοί , δωρητές, ή να αναγείρουν κάποια εκκλησία, ή να θεσμοθετήσουν  ευνοϊκούς νόμους για την εκκλησία.

Και επειδή μου αρέσει να μιλάω με παραδείγματα:

Μέγας Κωνσταντίνος : σκότωσε τον γαμπρό του ,τον πεθερό του, τον γιο του ,τον  εγγονό του, την γυναίκα του και τόσους άλλους ανθρώπους  στις μάχες που έδωσε.
Η καθολική εκκλησία δεν τον αναγνωρίζει ως άγιο.


Αγία Ελένη :  εμπλέκεται  άμεσα   με δολοπλοκίες  και κατόπιν  εντολής  της, στους φόνους που διέπραξε ο γιος της Κωνσταντίνος.  Αλλά επειδή έχτισε εκκλησίες,  ορφανοτροφεία  και γηροκομία αγιοποιήθηκε.
Ωστόσο, οι ιστορικοί αμφισβητούν την εύρεση του τίμιου σταυρού από την Ελένη.






Θεοδόσιος :  γκρέμισε ναούς,  ιερά,  έκαψε βιβλία ,απαγόρευσε ( με ποινή θανάτου) όλες τις θρησκείες, εκτός της χριστιανικής,  που την καθιέρωσε ως υποχρεωτική και οι παραβάτες  αποκεφαλίζονταν, η καίγονταν ζωντανοί μαζί με τα βιβλία τους ( φιλόσοφος Σιμωνίδης).
Απαγόρευσε τους ολυμπιακούς  αγώνες, τα Ελευσίνια μυστήρια , χιλιάδες νεκροί και ποτάμια  αίματος  ( η σφαγή του ιπποδρόμου ) και όλα αυτά με την βία, για την  καθιέρωση του χριστιανισμού.

Θεοδώρα:  μια θρησκόληπτη, που όλη μέρα προσκυνούμε της εικόνες και μετά τον θάνατο του πατέρα της  Θεόφιλου που ήταν εικονομάχος αναστήλωσε της εικόνες.

Αγία Ειρήνη;  η Αθηναία, εικονόφιλοι που όταν πέθανε ο άντρας της αυτοκράτορας Λέοντας που ήταν εικονομάχος,  αντί να δώσει την εξουσία στον γιο της, των τύφλωσε  τον εξόρισε από όπου  και πέθανε.  Οργάνωσε οικουμενική σύνοδο στην Νίκαια με 350 επισκόπους.

Ιουστινιανός:    έκλεισε την Ακαδημία των Αθηνών,  με νομοθεσία του,  απαγορεύεται η ιατρική επιστήμη " ως γνώση διαβόλου", τα ιατρικά συγγράμματα  καίγονται και την θέση τους παίρνουν η αφαίμαξη και οι εξορκισμοί. Όσοι μελετούν μαθηματικά θανατώνονται.  Καθιερώνει την βάπτιση ως υποχρεωτική, με νόμο και όσοι δεν βαπτίζονται  χριστιανοί ,σταυρώνονται ή κατασπαράζονται απ τα θηρία, ή καίγονται στην πυρά ,ή  αποκεφαλίζονται(  τζιχάντ το λέμε τώρα ).















Μέγας  Φώτιος :  έγινε πατριάρχης,  ανεβαίνοντας την σκάλα της ιεραρχίας μέσα σε 5 ημέρες, μετά από δολοπλοκίες , ίντριγκες και φόνους προκατόχων του.






Είναι  μεγάλος ο κατάλογος των <<Αγίων>>που ως ανταμοιβή για τις << καλές τους πράξεις >> αγιοποιήθηκαν.

Όσο πιο δολοπλόκος, όσο πιο πολύ καταδίωκες  και κατακρεουργούσες τους "ειδωλολάτρες",
όσα περισσότερα ιερά και ναούς γκρέμιζες,  όσα πιο πολλά βιβλία και συγγράμματα έκαιγες,   τόσο πιο  πολύ  ανέβαινες  στην αγιοποίηση, ( όσιος , άγιος,  μέγας,  προφήτης , απόστολος  και δεν συμμαζεύετε).








Για αυτό,  όταν θα θέλετε να μιλήσετε με καλά λόγια για κάποιον συνάνθρωπο σας,
χαρακτηρίστε τον με κάποια  άλλη λέξη,   π.χ.  φιλότιμο,  Φιλάρετο, ανθρωπιστή,  φιλειρηνικό  κ. α. αντί  για " άγιος".

















Δεν τα λέω μόνο εγώ .  Δείτε το βίντεο από τους ειδικούς.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου